Efendim, her dini vakit öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı, İlahiyat Fakültesi hocaları ekranlara çıkar, halkımızın zihni sinir sorularına cevap vermeye gayret ederler. Bu çabalarını takdir ediyorum, zira insan bu sorular karşısında sabır taşı olsa çatlar. Neyse ben de bu bayrama özel bir kaç soru hazırladım, buyrun:
- Kurbanı kredi kartıyla almak caiz midir?
- Kurbanı kredi kartıyla almaya çalıştığımızda limitimizin yetmemesi durumunda başka birinin kredi kartıyla aldığımızda kurban bize mi sevap kazandırır yoksa kart sahibine mi?
- Kredi kartı borcumuz olduğu için kurban kesme vecibesini yerine getirmesek olur mu?
- Kurbanı kredi kartına taksitle alabilir miyiz? Velevki aldık 12 taksite bölerlerse muhtemelen taksitlerden biri diğer bayrama sarkacak. Böyle bir durumda diğer bayramda da sevap kazanır mıyız? Ya da borçlu olduğumuz için kurban kesme durumumuz ortadan kalkar mı?
- Diyelim ki kredi kartı ile kurban aldık, ancak kredi kartının borcunu zamanında ödeyemedik, banka kredi kartına faiz uyguladı. Ee faiz haram, sevap üzerinden alınan faizin günahı nasıl paylaşılacak? Kazandığımız toplam sevaptan mı düşülecek, yoksa günah bankaya mı kalacak?
- Yine kredi kartıyla kurban aldık, banka karşılığında bize bonus verdi. Atıyorum 500 liralık kurbana karşılık 5 lira bonus kazandık. Bunun harcanması nasıl olacak? Diyelimki kazandığımız bonus bilerek ya da bilmeyerek haram olan içki alırken kullandık? O zaman günah sayılır mı, kurbandan kazandığımız sevap yanar mı?
Liste uzayıp gider, her dini konuda soruların ardı arkası kesilmez. Zira dinimiz ne yazıkki kitabında emrettiği akıl ve mantık çerçevesinde yorumlanmaktan uzak, şekilcilik ve kalıpçılığa sürüklenmiştir. Yukarıdaki soruların hepsi saçma sapandır, ancak bir çoğu ne yazikki bir çok insanın için kemirmektedir. Siz bunları boşverin, mantığınız neyi söylüyorsa onu yapın.